Sosyal medyadaki ‘sahte psikologlara’ dikkat!

Psikolog Ecem Özcan Tatlıdil: Terapiye Başlamak İçin Doğru Zaman Yoktur

Psikolog Ecem Özcan Tatlıdil, psikoloji bilimi hakkında merak edilen konulara ışık tutarak terapiye başlamanın doğru zamanının olmadığını belirtti. Tatlıdil, her yaşta ve her evrede terapiye başlanabileceğini vurgulayarak, yaşamsal işlevlerdeki bozulmanın doğru zamanı belirlemede kritik olduğunu söyledi.

‘Danışana Zarar Vermeden İlkesi Özümsenmeli’

İyi bir psikologun sahip olması gereken özelliklere de değinen Tatlıdil, eğitimini tamamlamış, etik prensipleri benimseyen, analitik düşünebilen ve iyi iletişim kurabilen bir psikologun önemine dikkat çekti.

‘Sosyal Medyada Psikoloji Tavsiyelerinde Bulunanlara Dikkat’

Dijitalleşme ve sosyal medyanın psikolojiye etkisine değinen Tatlıdil, sosyal medyada karşılaşılan psikolojik içeriklerin bilinçli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Psikoloji bilimine olan ilgi ve merakın arttığı günümüzde, doğru bilgilerle kendi sağlığını yönetebilen bireylerin sayısının arttığını belirtti.

Daha Sağlıklı Bir Zihin İçin 8 Tüyo

Günlük hayatta daha sağlıklı bir zihin için atılabilecek adımları sıralayan Tatlıdil, geçmişten ders çıkarma, akışta kalmayı sağlama, işlevsiz düşünceleri değiştirme gibi önerilerde bulundu. Bedensel sağlığa önem verilmesini ve kişisel potansiyelin keşfedilmesinin önemini vurguladı.

Related Posts

Burun tıkanıklığı geçmiyorsa dikkat: Alerjik rinit mi, sinüzit mi? Uzmanı yanıtladı

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarının başlamasıyla salgın hastalıkların yerini alerjik rinitin almaya başladığını belirterek, “Alerjik rinitte burun tıkanıklığı şikâyetinin üzerine ağız solunumu nedeniyle havanın daha kuru olduğu bölgelerde, boğazda kızarıklık ve ağrı şikâyetleri de eklenir. Akıntının sinüslerden burun içine rahat boşalamadığı bu tıkanıklık uzun sürdüğünde ise, sinüslerde biriken akıntılar nedeniyle bakteriyel enfeksiyon ile birlikte sinüzitle uyumlu şikayetler göz ardı edilmemelidir” dedi.

Astımı tetikleyen nedenler çevremizde! Peki nasıl korunacağız?

Astım, hava yollarında kronik iltihaplanmaya bağlı olarak nefes darlığı, öksürük ve göğüste sıkışma gibi belirtilerle kendini gösteren bir hastalıktır. Viral enfeksiyonlar, polenler, stres, temizlik maddeleri ve tütün ürünleri gibi çevresel ve psikolojik faktörler, astım ataklarını tetikleyebilir. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Kansu, bu etkenleri ve onlardan korunmanın önemini anlattı.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.