Tanyeli kimdir, gerçek adı ne?

Tanyeli’nin Ölüm Haberi

Ünlü oryantal sanatçı Tanyeli, uzun bir süredir pankreas kanseriyle mücadele ediyordu. Dün akşam durumu ağırlaşan sanatçı entübe edilmişti. Peki, Tanyeli neden öldü? Ölüm sebebi ne?

Tanyeli Kimdir?

Doğum: 15 Ocak 1971 (54 yaşında), İzmir, Türkiye

Çocukları: Taylan Sadıkoğlu, Teoman Kral

Eşi: İlker Sünnili (e. 2014)

Gerçek adı Öznur Kral olan Tanyeli, İzmir’de 1 Ocak 1972 tarihinde doğmuştur. Dansa olan tutkusuyla tanınan Tanyeli, oryantal sanatını en iyi şekilde temsil eden isimlerden biridir.

Çocukluk yıllarını zorluklar içinde geçiren Tanyeli, dansla tanıştı ve bu tutkusunu sahne hayatına yansıttı. Oryantal dansıyla büyük bir çıkış yakalayan sanatçı, dans yeteneği ve enerjisiyle geniş kitlelere hitap etti.

Televizyon programları ve sahne gösterileriyle adından sıkça söz ettiren Tanyeli, aynı zamanda dans eğitmenliği yaparak yeni yeteneklerin önünü açtı. Sağlık sorunlarıyla da mücadele eden sanatçı, 2020’li yıllarda mide kanseri teşhisi almıştı.

2,5 senedir pankreas kanseriyle mücadele eden 54 yaşındaki Tanyeli, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sanat camiası ve sevenleri büyük bir üzüntü içinde.

Related Posts

Burun tıkanıklığı geçmiyorsa dikkat: Alerjik rinit mi, sinüzit mi? Uzmanı yanıtladı

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarının başlamasıyla salgın hastalıkların yerini alerjik rinitin almaya başladığını belirterek, “Alerjik rinitte burun tıkanıklığı şikâyetinin üzerine ağız solunumu nedeniyle havanın daha kuru olduğu bölgelerde, boğazda kızarıklık ve ağrı şikâyetleri de eklenir. Akıntının sinüslerden burun içine rahat boşalamadığı bu tıkanıklık uzun sürdüğünde ise, sinüslerde biriken akıntılar nedeniyle bakteriyel enfeksiyon ile birlikte sinüzitle uyumlu şikayetler göz ardı edilmemelidir” dedi.

Astımı tetikleyen nedenler çevremizde! Peki nasıl korunacağız?

Astım, hava yollarında kronik iltihaplanmaya bağlı olarak nefes darlığı, öksürük ve göğüste sıkışma gibi belirtilerle kendini gösteren bir hastalıktır. Viral enfeksiyonlar, polenler, stres, temizlik maddeleri ve tütün ürünleri gibi çevresel ve psikolojik faktörler, astım ataklarını tetikleyebilir. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Kansu, bu etkenleri ve onlardan korunmanın önemini anlattı.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.