Babasının fikrini geliştirdi: Genç Türk mühendis hijyen algoritmasını ihraç ediyor

Batuan Ergör, Yapay Zeka Destekli El Hijyeni Sistemini Hizmete Soktu

ABD’nin Chicago kentinde bulunan Northwestern Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu Batuhan Ergör, babasının sağlık ve gıda sektöründe çalışanların el hijyenini takip etmek amacıyla geliştirmek istediği sistemi, yapay zeka destekli algoritma ile hayata geçirerek hizmete sundu.

Batuhan Ergör, 2019 yılında Kovid-19 salgını sırasında babası Mehmet Ergör’ün hastane yöneticisi bir müşterisinin isteği üzerine sağlık çalışanlarının el hijyenine dikkat etme durumunu izlemek için teknolojik bir çözüm arayışında olduğunu öğrendi.

Üniversiteden mezun olduktan sonra Türkiye’ye dönen Batuhan Ergör, yapay zeka algoritmasını geliştirerek söz konusu sistemi hayata geçirdi.

Değerlendirmelerde bulunan Ergör, el hijyeninin küresel bir sorun olduğunu belirterek, sağlık ve gıda kuruluşlarının bu konuda çözüm bulmaya çalıştığını ifade etti.

“İç ve dış pazarda 3 binin üzerindeki çalışanın el hijyenini takip ediyoruz”

El hijyeni gözleminin önemini vurgulayan Ergör, sağlık çalışanlarına verilen yaka kartları ve sensörlerle el hijyen aktivitelerini gözlemlediklerini ve kayıt altına aldıklarını açıkladı.

Ergör, TÜBİTAK’tan aldığı destekle şirketini kurduğunu ve yapay zeka algoritmasını 2022’de Türkiye’de satışa sunduklarını belirtti.

Yıka teknolojisinin Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da uygulanmaya başlandığını ve iç ve dış pazarda birçok kuruluşta çalışanların el hijyenini takip ettiklerini söyleyen Ergör, müşterilerinin yüzde 60’ının yurt dışından geldiğini paylaştı.

“Ülkemizi daha ileri seviyelere taşımak hepimizin sorumluluğu”

El hijyeni takip sektörünün büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Ergör, Türkiye’de ve dünya genelinde faaliyetlerini güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Batuhan Ergör, Türk gençlerine de seslenerek, zorlu zamanlarda fırsatların yattığını vurgulayarak, gençlerin üretken olmalarını ve ülkenin ilerlemesine katkı sağlamaları gerektiğini ifade etti.

Related Posts

TMSF, iki markayı satışa çıkardı

TMSF, iki markayı satışa çıkardı

Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta arttı

Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta önceki aya göre yüzde 4 artarak 30 bin 680’e yükseldi.

CHP kurultay davası ertelendi: Piyasalar nasıl tepki verdi?

CHP kurultay davası ertelendi: Piyasalar nasıl tepki verdi?

Karpuzu tarlada kalan çiftçi: Bir daha karpuz ekmeyeceğim

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çiftçi Soner Cankurt, ektiği karpuzun tarlada kaldığını söyleyerek, “Maliyetler 3-4 katına çıktı. Raflarda kilosu 20 lira, biz 2 liraya satamıyoruz. Bir daha karpuz ekmeyeceğim, tövbeler olsun. Çiftçiliği bırakıyoruz, çiftçiliği bırakmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ’da denize girmek yasaklandı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) Marmara Bölgesi için yaptığı ‘kuvvetli rüzgar’ uyarısının ardından, Tekirdağ’ın denize kıyısı olan ilçelerinde bugün denize girmek yasaklandı. TEKİRDAĞ’DA DENİZE GİRMEK YASAKLANDI MGM İstanbul Tahmin ve Erken …

Türkiye’de son 10 yılın en karlı yatırımı: Alan 20 katını kazandı

Türkiye, son on yılda konut ve kira fiyatlarındaki astronomik artışlarla yatırım açısından öne çıkarken, OECD ülkeleriyle arasında büyük bir fark oluştu. Özellikle son üç yılda katlamalı şekilde artan fiyatlarla Türkiye, konut yatırımında dünya …