Şeffaf telefon kılıfları neden sararır, bunu nasıl engelleyebiliriz?

Şeffaf Telefon Kılıflarında Sararma Sorunu ve Çözüm Yöntemleri

Şeffaf telefon kılıfları zamanla sarar. Bu durumun en önemli nedenleri güneş ışığı, ısı, nem ve ellerdeki yağ ya da terdir. Kılıf plastikten yapıldığı için bu dış etkenlere karşı zamanla renk değiştirir. Özellikle UV ışınları, kılıfın şeffaflığını kaybetmesine ve sararmasına yol açar.

Şeffaf telefon kılıflarının zamanla sararmasını engellemenin bazı yolları bulunmaktadır. Güneş ışığından korumak için doğrudan güneşe maruz bırakmamak önemlidir. Ayrıca kılıfı sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutarak da sararma sürecini yavaşlatabilirsiniz.

Spor sonrası terli ellerle telefonu uzun süre kullanmamak, kılıfın sararmasını azaltabilir. Dar ceplerde taşımaktan kaçınarak ve düzenli olarak temizleyerek kılıfın ömrünü uzatabilirsiniz.

Evde Kolay Temizlik Yöntemleri

Sararan bir kılıfı temizlemek için evde uygulanabilecek bazı yöntemler bulunmaktadır. Kabartma tozu ve su karışımıyla oluşturulan macun, kılıfa uygulanarak fırçalanabilir. Sirke ve su karışımıyla bekletilip temizlendikten sonra kılıfın daha temiz görünmesi sağlanabilir. Oksijenli su da kılıfı temizlemeye yardımcı olabilir.

Alkol veya diş macunu hafif lekeler için etkili olabilir ancak kılıfı tamamen eski haline döndürmez. Şeffaf kılıflar zamanla sararır ancak doğru kullanım ve temizlik ile bu süreci geciktirebilirsiniz. Daha uzun süre şeffaf ve yeni görünmesini sağlayabilirsiniz.

Related Posts

Bir parça terlik kullanarak ikinci el aracın değerini katlıyorlar

Günlük hayatta sıkça karşılaştığımız ama çoğu zaman göz ardı ettiğimiz araç kapısı kapanırken çıkan o rahatsız edici ses… Peki ya bu sesi tamamen ortadan kaldırmanın yolu bir terlik parçasından geçiyorsa? Evet, yanlış duymadınız. İlginç bir yöntem, araç kapılarındaki gürültüye karşı beklenmedik bir çözüm sunuyor.

Bu üç güne dikkat: Dünya tarihinin en kısa günü yaşanacak

Dünyanın dönüşü beklenmedik bir şekilde hızlandı ve gelecek haftalarda tarihteki en kısa günlerden birinin yaşanması bekleniyor. Londra Üniversitesi’nden astrofizikçi Graham Jones; 9 Temmuz, 22 Temmuz ve 5 Ağustos’a dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Bu günlerde dünya, normal süreden 1.30 ila 1.51 milisaniye daha hızlı dönebilir.

Elon Musk’a Tesla’dan bir darbe daha!

Avrupa’daki pazarı gittikçe düşen Tesla’nın iki ülkede daha satışları çakıldı.

Bilim insanlarının izlediği bu dört asteroitin Dünya’ya çarpma olasılığı var mı?

Asteroitleri muhtemelen sadece bilimkurgu filmi izlerken veya haberlerde Dünya’ya çarpabileceği söylendiğinde düşünüyoruz. Ancak bazı kurum ve gözlemevlerinin onları sürekli izlemesinin bir nedeni var.

WhatsApp’a yapay zekâlı mesaj özeti geldi

WhatsApp, kullanıcıların okunmamış mesajlarına hızlıca göz atmalarını sağlayan yeni bir yapay zekâ özelliğini duyurdu. Message Summaries (Mesaj Özetleri) adı verilen bu yenilik, mesaj gizliliğini koruyarak kullanıcıların bireysel ve grup sohbetlerinde olan biteni özetle görmelerine olanak tanıyor.

PlayStation 5’inizi böyle kullanıyorsanız sistem her an çökebilir: Uzmandan kritik uyarı

Sony’nin son oyun konsolu PlayStation 5’te (PS5) uzun süredir konuşulan “sıvı metal” kaynaklı donanım sorunları yeniden gündemde. Özellikle ilk nesil PS5 modellerinde ortaya çıkan bu sorun, cihazların zamanla aşırı ısınmasına ve kendiliğinden kapanmasına yol açabiliyor. Cihazı dikey konumda kullanmak, riski artırıyor.