Serpme kahvaltı tarih olabilir: Hazırlıklar başladı

Serpme kahvaltı 2000’ler sonrası Türkiye’de yaygınlaşmaya başladı. Kahvaltı masasına bir çok çeşit ürünün getirildiği bu kahvaltı çeşidinde ürün yelpazesi geniş olunca işletmeler kişi sayısı istiyorlar. Ancak kişi sayısı ile masadaki ürünlerin de miktarı artıyor.

Ya da çoğu kez iki kişi bu zengin çeşidi olan kahvaltıyı bitiremiyor ve masaya gelen ürünlerin bir kısmı çöp oluyor.

Her sene 23 milyon ton gıda çöpe gidiyor.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın raporu meyve-sebzelerin üçte birinin sofraya ulaşmadan çöpe gittiğini ortaya koyuyor. Gıda israfının başını ise restoran ve oteller çekiyor.

Restoranlarda serpme kahvaltıların yüzde 50’si atılıyor.

Konuya ilişkin, Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu tarafından bir rapor hazırlandı. Rapor israfın serpme kahvaltı ve açık büfelerde yoğunlaştığını ortaya çıkardı.

Durum böyle olunca serpme kahvaltıya ilişkin bir planlama hazırlığına girişildi. NTV’nin haberine göre yapılan planlama ile kişi sayısına göre kahvaltı söyleme zorunluluğunun önüne geçilmesi talep ediliyor.

İsrafı önlemek için serpme kahvaltıya karşılık tek tek ürünlerin belirlendiği seçme kahvaltının yaygınlaşması hedefleniyor.

RAPOR ERDOĞAN’A SUNULACAK

Açık büfe yerine ise alakartın geçirilmesi için hazırlık yapılıyor.

Hazırlanan rapor, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Related Posts

Yapay zeka çağında “insan dokunuşu” altın değerinde: Yaratıcı mesleklere talep patlaması yaşanıyor!

Üretken yapay zeka araçları manşetlere hakim olmaya ve iş akışlarını dönüştürmeye devam ederken, yaratıcı serbest çalışanlara olan talep azalmak yerine artıyor gibi görünüyor. Freelancer Fast 50 Global İş Endeksi’nin 2025 yılı ikinci çeyreğine …

Kırşehir’de Mangal Satışları Düştü

Artan orman yangınları nedeniyle Kırşehir’de mangal malzemeleri satışları %50 azaldı.

Melikgazi Belediyesi ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Denetimini Başarıyla Tamamladı

Melikgazi Belediyesi, TSE tarafından gerçekleştirilen ISO 9001:2015 dış tetkikini başarıyla geçerek kurumsal kalite yönetim sistemini uluslararası standartlara uygun hale getirdi. Belediye, yönetim anlayışını güçlendirmeye devam edecek.

Kütahya’da Kuaförde Yangın Çıktı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan Şehit Gaffar Okkan Caddesi’ndeki bir kuaför salonunda yangın çıktı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na Yeni Terminal Entegrasyonu

Haluk Görgün, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yolcu kapasitesini artıran projeyi inceledi.

BAYKAR’ın Anadolu’daki İlk Üretim Üssü Samsun’a Kurulacak

SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Bayraktar Kardeşler’in (BAYKAR) Anadolu’daki ilk üretim üssünün, 400 dönümlük özel endüstri bölgesi ile Samsun’a kurulacağını açıkladı.