Yurtdışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat çekildi

Tüketici Hakları Derneği: E-Ticaret Sitelerinden Alışverişlerde Dikkat Edilmeli

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, e-ticaret sitelerinden alışverişlerin Covid-19 salgını sonrasında arttığını vurgulayarak, teknolojinin gelişmesiyle alışveriş kültürünün e-ticaret sitelerine kaydığını belirtti.

Alışverişlerde kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konusunda uyarılarda bulunan Kılıç, tüketicilere yönelik şu tavsiyelerde bulundu:

  • Yurtiçi e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken, sitenin güven damgasına sahip olup olmadığını kontrol edin.
  • Sitelerin uzantıları ve adlarını mutlaka doğrulayın.
  • Yurt dışı sitelerinden alışveriş yaparken daha dikkatli olun, özellikle kişisel ve banka bilgilerinizin güvenliği konusunda.
  • Kullanıcı sözleşmeleri ve içerik politikalarını dikkatlice inceleyerek veri işleme iznini kontrol edin.

Kılıç, e-ticaret sitelerinde fiyatların cazip göründüğünü ancak tüketicilerin kar etmeye çalışırken daha büyük zararlarla karşılaşabileceğine dikkat çekti.

‘DÜZENLEMELER YAPILDI’

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat, internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu vurgulayarak, kişisel ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Altınsaat, özellikle Çin merkezli e-ticaret sitelerinin Türkiye’de muhatabının olmaması durumunda karşılaşılan zararların giderilmesinin zor olduğunu ifade etti.

Related Posts

İhracatta nisan ayında geçen yıla göre artış

Uludağ İhracatçılar Birliği UİB’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklamasına göre nisan ayında ihracatı 3,2 milyar dolar olan UİB’nin, yılın ilk 4 aylık ihracat tutarı da 13 milyar 65 milyon 358 bin dolar oldu.

TESK’ten Kurban Bayramı açıklaması: ‘Ben kasabım’ diyenler…

TESK Genel Başkanı Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde özellikle büyükşehirlerde artan nüfus göz önünde bulundurularak modern ve hijyenik kurban kesim alanlarının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Köylünün merası yatırıma açılıyor: Yeni yönetmelikle neler değişecek?

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler için kritik bir adım atıldı. Mera alanlarının tahsis amacı, enerji ve turizm projeleri için değiştirilebilecek. Yeni yönetmelik, kırsal alanların ticari kullanımı için kapıyı aralıyor.

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’daki eski Ercan Havalimanı’nda üçüncü gün etkinlikleri ile devam edecek.

Borsadaki kayıp 40 günde 1,5 trilyon lira oldu

19 Mart ve sonrasıyla başlayan olaylar neticesinde Borsa İstanbul BIST 100 endeksindeki kaybın 40 günlük bilançosu 1,5 trilyon lira oldu.

Körfez’e Nvidia çip kısıtlaması yumuşuyor

ABD, Nvidia Corp. şirketinin Birleşik Arap Emirlikleri’ne satışları üzerindeki kısıtlamaları hafifletme olasılığını değerlendiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir