Apple’ın CEO’su Tim Cook İşe Alımlarda Hangi Özelliklere Baktığını Açıkladı

Apple CEO’su Tim Cook, işe alım sürecindeki kriterlerini paylaştı. Cook, Apple’da çalışmak için kod bilgisinden daha önemli niteliklere değer verdiğini belirtti. Detaylar içerikte. ?

Kaynak: 1

Apple’da çalışmak için gerekli nitelikler ve şirketin işe alma yaklaşımı CEO Tim Cook’un çeşitli röportajları ve açıklamalarında net bir şekilde öne çıkıyor.

Cook, Dua Lipa ile gerçekleştirdiği BBC’nin podcast röportajında ve CBS’in 60 Minutes programında Apple çalışanlarından beklediği özellikleri detaylandırdı.

Cook, Apple’ın iş birliği, yaratıcılık ve takım oyuncusu olma gibi özelliklere büyük önem verdiğini belirtiyor.

Özellikle “1 artı 1’in 3’e eşit olduğuna” inanan, yani bireysel fikirlerin birleşiminden daha büyük sonuçlar elde edilebileceğini düşünen kişilerin tercih edildiğini vurguluyor.

Ayrıca meraklı ve soru sormaktan çekinmeyen insanları değerli bulduğunu söylüyor.

Eğitim ve teknik beceriler açısından ise Cook, Apple’ın üniversite diplomasına sahip olmayanları da dahil, hayatın her kesiminden insanları işe aldığını açıklıyor.

Kodlama becerilerinin önemli olduğunu kabul etse de Apple’ın kodlamayı bilmeyen veya günlük işlerinde kod kullanmayan kişileri de işe aldığını ifade ediyor.

Tim Cook ayrıca, çalışanlarının dünyayı değiştirmek istemeleri ve mevcut durumdan memnun olmamalarını da önemli buluyor.

Farklı bakış açılarına sahip insanları işe almanın önemine vurgu yaparak Apple’ın akıllı, işleri daha iyi hale getirmek isteyen kişileri aradığını belirtiyor.

Business Insider’ın 2016’da yaptığı bir inceleme bazı iş adaylarının toplam 13’e kadar varan görüşmeler yaptığını ve şirketin gelecekteki ürünlerini sıkı bir şekilde koruduğunu gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul escort